Як доглядати систему опалення?

В одній із попередніх статей було написано про корисність обслуговування інженерних систем Вашого будинку. Шляхом укладання сервісного договору Ви втрачаєте безліч турбот. У цій статті Ви дізнаєтесь, що потрібно робити для обслуговування.

Насамперед необхідно дбати про чистоту води. Будь то опалення чи водопостачання. І в одній та іншій системі встановлюються фільтри для очищення.
У систему опалення встановлюють фільтри різних видів. Вони видаляють забруднення віз теплоносія. Пісок, бруд, продукти іржавлення більшого розміру. Все це осідає у спеціальній відведеній зоні виробу. Фільтри необхідно періодично чистити.
На жаль, фільтри механічного очищення не можуть повністю захистити систему від забруднень. У процесі нагрівання води у котлі може утворюватися накип. Вона осідає у теплообміннику котла. Якщо не робити огляд, він може дуже сильно забиватися.
І ККД системи знижується.
Для усунення потрібно робити промивання системи опалення не рідше ніж раз на рік. Бажано після опалювального сезону. Спеціаліст сервісу має спеціальний пристрій – бустер. З його допомогою він легко очистить котел від накипу.

Система водопостачання також має пристрої фільтрації. І їх також потрібно очищати. У цій системі багато залежить від якості води та складності фільтруючого пристрою. Чим «брудніша» вода, тим час між процесами чищення буде коротшим.
Якщо у Вашому будинку встановлена система зворотного осмосу, потрібно ще стежити за ресурсом мембрани. Це є головним елементом такого пристрою.

Якщо Ви власник будинку, в якому стоїть казан на твердому паливі, то в такому разі без допомоги фахівців Вам точно не обійтись. Під час роботи такого агрегату потрібно контролювати багато параметрів.

Наприклад, температура точки роси. Якщо це значення нижче мінімально допустимого, то на стінках котла виділятиметься роса. Вона може протягом досить короткого часу зруйнувати Ваш котел. Правильно влаштована система обв’язування котла захищає від такого ефекту. Знову-таки ніхто не застрахований від поломки арматури та приладів безпеки. Кваліфікований фахівець під час обслуговування обов’язково помітить негаразд. І вживе заходів для усунення проблеми. Це заощадить Вам час та гроші.

Пелетний котел потребує більш делікатного обслуговування. Коефіцієнт корисної дії таких установок сильно залежить від якості палива, що згоряється. При переході з одного виду на інший рекомендується користуватися послугою спеціалістів. Так як у таких випадках необхідно скоригувати швидкість подачі палива та інші параметри.

Саме тому необхідно користуватись послугами профільних компаній для обслуговування внутрішньобудинкових комунікацій. Підпиши сервісний контракт – і живи спокійно!

Комментарии закрыты.